Apps automatisch opstarten op je iMac

App's automatisch opstarten op je iMac

App's automatisch opstarten op je iMac

 

Van tijd tot tijd leer je iets bij of ontdek je weer iets nieuws. Zo kwam ik laatst erachter dat sommige programma niet meer automatisch opstarten zodra ik mijn iMac aanzette (die het voorheen wel deden). Ik weet niet precies wat de oorzaak ervan is waarom ze het niet meer deden, misschien door mijn laatste iOS update (deze is nu OS X El Capitan v10). Wie weet? Maar ik baalde er wel van en moest ze telkens alsnog handmatig openen.
Maar gelukkig heb ik een oplossing.

 

Als het automatisch kan, waarom dan ook niet

1) De normale manier waarmee ik het voorheen voor elkaar kreeg was met de toetscombinatie “ctrl + muis klik“ op de gewenste programma/app, waarvan je wilt dat deze automatisch opstart.
Je kies dan vervolgens voor ‘Options’ en dan ‘Open at Login’.
Open at Login

(Voorbeeldplaatje zoals bij internet browser Safari)


2) Zoals je hieronder kan zien (in het voorbeeldplaatje), heb ik een aantal programma’s/app’s die automatisch opstarten in mijn Dock/Menu balk. Degene die het bijvoorbeeld bij mij niet meer deden, heb ik even rood omlijst.
Dock / Menu bar

Mocht het niet meer werken ? Probeer dit dan eens:

3) Mocht de bovenste methode bij punt 1 niet meer werken, zoals ik ook heb ondervonden. Doe dan de volgende stappen. Open de ’System Preferences’ en klik daarna op “Users & Groups”.
System preferences


Vervolgens selecteer je de Gebruiker waarbij je wil dat het programma’s/apps automatisch wordt opgestart. Let wel erop het slotje (links onder) open is. Klik dan op “Login Items” en sleep je gewenste programma/app (die automatisch opgestart moet worden bij het opstarten van je iMac) naar het aangeven vlak in het voorbeeldplaatje.
Als laatst klik je weer op het slotje zodat deze weer dicht is, en klaar is Klara! ;)
Users & Groups


Ps. je zou ook de “+/-” functie kunnen gebruiken voor het toevoegen of verwijderen van programma’s/app’s, maar ik vind zelf gewoon slepen het snelst werken ;)

Laat even weten of je er wat aan had en of je het handig vond.
Bedankt!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *