Facebook komt met een eigen Marktplaats variant

Facebook komt met een eigen Marktplaats variant

Facebook komt met een eigen Marktplaats variant

 
Facebook is (weer) zijn diensten aan het uitbreiden, ik had al eerder geschreven dat ze een eigen versie hebben van Yelp (genaamd “Facebook Professional Services” https://www.facebook.com/services/). Die is overigens naar mijn mening nog niet echt succesvol… maargoed.

En ze hadden al diensten zoals een eigen Foto dienst (Instagram), een messenger/chat dienst (WhatsApp & FB messenger), een live video streaming dienst en nu komen ze ook met een verkoop dienst. Denk daarbij aan een soortgelijk eBay / Craigslist en/of zoals onze eigen Nederlandse Marktplaats site.

Deze week zijn ze begonnen met het uitrollen ervan, en het gaat heten “Facebook Marketplace”. De dienst zal in eerst instantie alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, Engeland en Nieuw-Zeeland. Wanneer de dienst ook in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. Ik ben benieuwd ;)

Bron: http://newsroom.fb.com/news/2016/10/introducing-marketplace-buy-and-sell-with-your-local-community/

Facebook Marketplace video: https://youtu.be/rrWrHKfJu4k

Update:
Het heeft bijna een jaar geduurd maar nu is eindelijk de Facebook Marketplace ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers, althans zover ik het weet. Ik zag gisteren (woensdag 30 augustus 2017) spontaan een melding voor FB Marketplace.
Facebook Marketplace (30-08-2017)

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *