Duizenden (EmBee’s) gratis extra opslag

Duizenden (EmBee’s) gratis extra opslag

Duizenden (EmBee’s) gratis extra opslag

 

Het zal ooit eens gebeuren dat je harde schijf vol raakt. Of het nu is op je op de smartphone (zodat je geen bestanden/foto’s meer kan maken). Of op je computer als je zit te werken en dan net wanneer je iets wilt opslaan krijg je zo’n irritante melding dat je niets meer kan opslaan? Want je schuif zit vol. Grrrr!

De makkelijkste oplossing is dan natuurlijk om wat (grote of oude) bestanden weg te gooien, zoals video films of bestanden die je niet meer gebruikt.

Maar ik wil het nu niet hebben over het verwijderen of opschonen van je hardware en hoe dat moet. Maar ik wil het hebben over een andere optie en dat is de mogelijkheid van het (tijdelijk) gratis online opslaan van je bestanden.

Gratis online opslag, dat is altijd handig zou ik zeggen.
Tegenwoordig is het vrij makkelijk om je bestanden (tijdelijk) online op te slaan en nog gratis ook. Natuurlijk is niks gratis, dus de vraag is wat doen ze met de data? Maar goed als je daar geen probleem mee hebt ;)

De online opslag ook wel cloud genoemd kan je gebruiken als een extra virtuele harde schijf. Zodat je overal (waar internet is) bij je bestanden kan komen. Maar ook bijvoorbeeld voor het backuppen van je bestanden, of voor het delen van je bestanden met vrienden/familie/andere. Denk hierbij aan je werk, muziek of foto’s bestanden bijvoorbeeld.

Ik heb hieronder een lijstje gemaakt van een aantal gratis online opslagdiensten. De hoeveelheid gratis MegaBytes die je krijgt van de provider heb ik erbij vermeld.

Één Gerse tip en een echte aanrader in mijn opinie. Het Nederlandse bedrijf TransIP heeft sinds 2015 ook een clouddienst genaamd “Stack“. Zij geven één TeraByte aan gratis opslag weg en dat is vrij uniek, daar kan je echt aardig wat zooi op kwijt. Ik zou zeggen check it out!

Veel plezier met de lijst en doe er je voordeel mee.
En laat een reactie achter als je er iets aan hebt gehad ;)

 • [2GB – ??GB GRATIS] Dropbox – https://www.dropbox.com
 • [2GB – 10GB GRATIS] TeamDrive – https://www.teamdrive.com/en/get-free-storage/
 • [5GB GRATIS] iCloud (van Apple) – https://www.icloud.com
 • [5GB GRATIS] OneDrive / SkyDrive (van Microsoft) – https://onedrive.live.com
 • [5GB GRATIS] Sync – https://www.sync.com
 • [10GB GRATIS] MediaFire – https://www.mediafire.com
 • [10GB GRATIS] Box – https://www.box.com/en_GB/personal/store-files-online/
 • [15GB GRATIS] Google Drive (van Google) – https://www.google.com/intl/nl_nl/drive/
 • [15GB GRATIS] 4shared – http://www.4shared.com/
 • [50GB GRATIS] Mega (van Kim.com) – https://mega.nz
 • Gers tip! [1TB GRATIS] Stack (van TransIp) – https://www.transip.nl/stack/

Nog een tip, probeer altijd al je bestanden dubbel te backuppen (op verschillende locaties) voor het geval dat er met één van de backups/schuiven toch iets misgaat… je weet het nooit. En let erop niet elke provider heeft dezelfde mogelijkheden en voorwaarden. Bekijk deze daarom dan ook van van tevoren goed na.

Misschien is het leuk om ook te vermelden dat ik toevallig net (woensdag 12 juli) lees op Nu.nl dat het ‘Centraal Bureau voor de Statistiek’ met cijfers is gekomen dat één op de drie Nederlanders al in 2015 eens een cloud heeft gebruikt. Maar betalen ervoor doen wij Nederlanders niet :D
(Bron CBS https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/28/nederlander-bovengemiddelde-cloudgebruiker)

 

Google Photos - Free photo and video storage

(Update 10-08-2016)
Als je op zoek bent naar puur alleen opslag voor je smartphone/tablet foto’s en video’s, dan zou je de App van ‘Google Foto’s‘ eens moeten bekijken. Zij bieden namelijk Gratis Onbeperkte opslag aan voor al je foto’s en video’s.
Het adertje onder de gras is wel dat het alleen geldt voor foto’s met een lagere kwaliteit dan 16 megapixels en voor video’s met een kwaliteit van niet meer dan 1080p HD. Over het algemeen zijn dat foto’s/video’s die je maakt met je smartphone, ‘Google Foto’s‘ noemt dit “Hoge kwaliteit”.

Wil je toch je origineel fotobestand opslaan bij ‘Google Foto’s‘ (omdat je foto’s/video’s maakt met je spiegelreflex of Go pro) dan moet je voor de optie “Origineel” kiezen bij het instellen van de App, helaas krijg je dan Geen onbeperkt gratis opslagruimte van ze :(

Bron ’Google Foto’s’ website: https://www.google.com/photos/about/?hl=nl
Bron ’Google Foto’s’ App in de iTunes store: https://itunes.apple.com/nl/app/google-photos-free-photo-video/id962194608

 

(Update 06-09-2016)
Wil je geen ’Google Foto’s’ gebruiken, dan heb ik een mooi alternatief voor je genaamd ‘Everalbum‘. ‘Everalbum’ is een soortgelijke dienst en zij bieden ook Gratis Onbeperkte opslag voor je (standaard) foto’s.

Maar wil je bv ook je hogere resolutie foto’s opslaan en/of je video’s, dan kan dat tegen betaling van ongeveer 10 euro in de maand. Zelf heb ik geen ervaring met hun dienst, maar heb jij dat wel laat het dan hieronder ff weten ;)

Bron ‘Everalbum’ website: Everalbum

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *